czwartek, 23 lutego 2012

Winter

Hej!
  Chwilę mnie nie było, ale już nadrabiam... Dzisiaj pochwalę się kilkoma zdjęciami z mojej ostatniej, jeszcze zimowej sesji. Co prawda była dość krótka, ale docencie moje poświęcenie. Pozowanie przy temperaturze -15 stopni Celsjusza jest nieco ekstremalne ;) Mimo, że mróz uporczywie szczypał w ręce, a śnieg wlatywał do butów to miałyśmy mnóstwo radochy!! Nie jestem zawodową modelką i nigdy nią nie będę, ale czasami lubię się powygłupiać przed obiektywem mojej przyjaciółki.

Zapraszam do obejrzenia :



































czwartek, 2 lutego 2012

Inspiracje

Hej!
Czy Wam także zamarzają paluchy u stóp po 10 minutowym spacerze? Mam dość chodzenia ubraną na "cebulkę"!! Zima miała być w Święta, teraz niech już lepiej przyjdzie wiosna ;) A jeśli już o wiośnie mowa to nacieszmy oczy pastelowym szaleństwem nadchodzącego sezonu...Nie wiem jak Wy, ale ja się bardzo na nie cieszę, kocham pastelowe odcienie.
Enjoy











Magdalena Frąckowiak dla japońskiego Vouge'a


Louis Vuitton

































Co prawda jest to zeszłoroczna kolekcja, ale czy nie są śliczne?


Mac-która z Was nie chciałaby mieć takiej klawiatury?


Moje kubki smakowe właśnie wariują ;)

środa, 1 lutego 2012

Babeczki z ciasta francuskiego z szynką

Hej hej!
Wybaczcie długą nieobecność Kochani! Chciałabym od razu podziękować za bardzo miłe maile :*
Dzisiaj post kulinarny po części na prośbę m.in. Sandry ;) Przedstawiony niżej przepis świetnie sprawdza się na domowych imprezach z przyjaciółmi. Jego dodatkowym plusem jest to,że chyba nie może się nie udać..oczywiście jeśli nie zapomnicie wyłączyć piekarnika po 25 minutach.. co mi się niestety zdarza :P  Babeczki świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno. Można je serwować z dipem, jednak ja wolę zdecydowanie bez niego. Myślę, że są wystarczając pyszne! Spróbujcie, nie pożałujecie!!



Składniki:

1 arkusz ciasta francuskiego
2 jajka
100ml kwaśnej śmietany
1 puszka kukurydzy
pęczek szczypiorku
ok. 100g szynki konserwowej
ok. 100g żółtego sera
sól i pieprz do smaku
masło do smarowania foremek 



Przygotowanie:

1. Ciasto rozwałkowujemy, a następnie szklanką wyciskamy kółka



2. Foremki smarujemy masłem, ostrożnie wkładamy do nich kółka z ciasta francuskiego i nakłuwamy widelcem


3. Jajka ubijamy ze śmietaną na gładką masę, dodajemy szczyptę soli i pieprzu


4. Do foremek nakładamy pokrojoną w kostkę szynkę i kukurydzę



5. Następnie do każdej foremki wlewamy masę, posypujemy szczypiorkiem i startym serem


6. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i pieczemy ok. 20-25 minut



Niebawem kilka nowości z zakupowych łowów, nowe stylizacje i moja recenzja książki. Zapraszam!
3majcie się cieplutko!!